UPUTSTVO ZA NOVINARE I MEDIJE

BEČKA ŠKOLA FRULE - počinje 06. Septembra 2014.

AUSTRIJA - U subotu, 06. Septembra u prepodnevnim satima, u Beču, počinje sa radom "BEČKA ŠKOLA FRULE". Tačno vreme i mesto održavanja prvih časova će biti ovde naknadno objavljeno i na banerima na sajtovima uveliko izreklamirano.

Video najava Bečke Škole Frule je na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=PC682UJaFko

Početni kurs u trajanju od 8 dolazaka od po 2 sata, je 300,- eura, a polaznici u okviru te cene dobijaju i Profesionalnu jednodelnu D frulu, dužine 26,5cm. Ta frula je u prodaji inače oko 75,- eura i možete je videti na sledećem linku u prodavnici:
http://souve-nirs.shopmania.biz/kupi/d-jednodelna-frula-profesionalna-323621


POPUNITE ELEKTRONSKI FORMULAR - PRIJAVU - ZA UPIS U BEČKU ŠKOLU FRULE NA:

Formular za Upis u Bečku Školu FrulePoznavanje nota za Školu Frule, koju mi organizujemo, nije neophodno. Program je baziran na praktičnoj obuci za sviranje, gde se obraća pažnja na tehnku sviranja, tonalitete, ritmiku, melodiju, itd, ali note nisu u okrivu kursa ono što se uči ili koristi za učenje. Naravno, ako neko poznaje notni zapis neke melodije, pesme ili kola, lakše će nakon što savlada tehniku sviranja, da odsvira ono što mu se sviđa.

VEOMA VAŽNO: Uplate za pohađanje BEČKE ŠKOLE FRULE zvanično se vrše, isključivo na račun u banci i nikome se novac ne daje na ruke! Nikome!

ZAŠTO: Time želim da izbegnem mogućnost da neko (predavač ili neko drugi), bez mog znanja i odobrenja, uzme novac od polaznika u moje ime i u ime pohađanja kurseva u mojoj školi.

Niko osim mene ne utiče na to koliko će polaznika biti u kojoj grupi, ili da Vam neko kaže kako on ima uticaja na bilo šta vezano za školu, pa da ga malo častite da Vas on protežira ili progura na bolje mesto u školi, da dobijete bolju frulu ili tako nešto. To jednostavno ne postoji, nije tako i nemojte da nasedate na takve stvari.

Ako Vam se neko nameće sa idejom da mu bilo šta platite u vezi škole, Molim Vas da me odmah kontaktirate povodom toga i da shvatim ko je to tražio i kome, kakav novac.

Znači čak i ako je neko spreman da Vam izda priznanicu ili bilo šta drugo, ne dajete uplatu u gotovom nikome. Ako nekome platite u gotovom, smatraće se da niste zvanično upisani i nećete moći da pohađate časove.

DAKLE: Novac se za Bečku Školu Frule ne daje na ruke nikome. Ni meni (Draganu Jovanoviću), ni predavačima, ni bilo kome drugom!

Takođe to je bitno i zato da bi se imala jasna evidencija ko je kada i koliko uplatio, i da i sami polaznici imaju priznanicu od svoje banke ili neki zvanični dokaz o uplati za kurs.


RAČUN za uplatu je u Austrijskoj Raiffeisen Banci, i on glasi:

IME vlasnika računa: Dragan Jovanovic

IBAN: AT56 3200 0000 1198 0612

BIC: RLNWATWW


Časove mogu naravno da pohađaju i deca i maloletne osobe, ali samo uz pismenu saglasnost roditelja ili staratelja.


POPUNITE ELEKTRONSKI FORMULAR - PRIJAVU - ZA UPIS U BEČKU ŠKOLU FRULE NA:

Formular za Upis u Bečku Školu Frule


Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u što većem broju kako bi smo Zajedno zasvirali na ovom plemenitom instrumentu, tako karakterističnom za folklor balkanske regije.

Što pre se prijavite i uplatite za ovaj početni kurs, to ćete biti sigurniji da ćete već na prvom času imati svoju Profesionalnu D frulu, jer je broj frula baš tog prvog dana rada škole pomalo ograničen, s obzirom da, do poslednjeg momenta ne znamo koliko polaznika će se prijaviti.

U svakom slučaju, čak i ukoliko se desi da neko na prvom času nema adekvatan instrument, sve će biti nadoknađeno, jer se već instrumenti prave i pripremaju za celokupno školovanje polaznika u narednom periodu.

Ako neko krene sa pohađanjem Škole tek na četvrtom času, to uopšte nije problem. On ima ta prva tri časa da nadoknadi i zaokruži svoj kurs u trajanju od ukupno 8 dolazaka na obuku, koja će biti kontinuirana, biće za početak samo subotom, ali posle verovatno i petkom ili nedeljom.

Ovom prilikom pozivam i verzirane frulaše koji su željni da se uključe u rad škole da nam se jave.

Takođe, oni koji bi želeli da sponzorišu frule za polaznike ili neki drugi aspekt rada u okviru kurseva za frulu, neka nam se jave. Bićemo izuzetno zahvalni na svakoj pomoći i dobronamernosti svake vrste, po Vašoj ideji i izboru, jer su u tom smislu mogućnosti nebrojene. Ako imate prostor interesantan za održavanje časova, koji možete besplatno da nam ustupite, i to je veoma interesantno.

Kontakt osoba u samom Beču je Ljubiša Zarić.
Njegovi telefoni su: 0660 603 05 90 ili + 43 1 332 57 56

S poštovanjem,
Dragan Jovanović
Osnivač Bečke Škole Frule
Mob: + 381 64 146 46 36
Mobilni u Austriji: +43 6 81 81 48 79 79
Fiksni telefon u Novom Sadu: + 381 21 651 83 01
www.frula.info

POPUNITE ELEKTRONSKI FORMULAR - PRIJAVU - ZA UPIS U BEČKU ŠKOLU FRULE NA:

Formular za Upis u Bečku Školu Frule