Garancija i uslovi reklamacije

Kakva je garancija, odnosno rok u kome se proizvod može reklamirati?

Povraćaj robe - kupac prema zakonu može vratiti robu u roku od 14 dana od trenutka prijema paketa. 


Ako nakon prijema robe, smatrate da proizvod koji Vam je poslat nije u skladu sa onim sto ste ocekivali, novac ce Vam biti vracen.

 

Bilo koju robu koju ste kupili od nas, a naročito frule i gusle čuvajte od dece (koja veoma često oštete instrument guranjem nečega u otvor kod čepa frule, zatim ispuštanjem instrumenta, sečenjem ili bušenjem kože kod gusala, isecanjem niti gudala ili strune na guslama, itd). Takva oštećenja odmah primetimo ukoliko se instrumenti reklamiraju. Čuvajte instrument od kućnih ljubimaca, upadanja u tečnost, pada na pod, itd, itd.

 

Mi smo se pobrinuli da sva roba koju mi šaljemo, a naročito instrumenti, do Vas stignu u najboljem mogućem stanju. Fizička oštećenja su skoro nemoguća zato što imamo dobar sistem zaštite instrumenata, frula, gusala, izvozimo i šaljemo pakete u sve zemlje sveta, bez problema.


Frule, u zavisnosti u kojoj su kategoriji instrumenta, pakujemo na različite načine, ali uvek da su lepo zaštićene.

1.) Evo kako pakujemo na primer, jednodelne visoko kvalitetne frule: https://www.youtube.com/watch?v=jStt5K5MiNk

2.) A evo, na primer našeg transportnog pakovanja za gusle: https://www.youtube.com/watch?v=cr5RUShewPU

Rok za podnosenje zahteva za reklamaciju proizvoda je najkasnije 14 dana od prijema robe. 

Molimo Vas, da nas nazovete na jedan od telefona da nas odmah obavestite o reklamaciji čim ste shvatili da želite da reklamirate proizvod koji ste kupili od nas.

Telefoni su: + 381 64 146 46 36  ili  + 381 21 651 83 01

Napomena 1: Nipošto nemojte bilo šta samostalno popravljati na instrumentu ili na robi koju ste dobili. Nemojte ništa lepiti, zakucavati, fiksirati, farbati, lakirati, ušivati ili bilo kakve intervencije na instrumentu ili robi raditi. Ako postoji nedostatak, ili smatrate da nešto nije u redu, bez ikakve intervencije treba da nas o tome obavestite i da uđete u postupak reklamacije kupljene robe, zamene, ili potpunog povraćaja novca za kupljeni proizvod.

Ukoliko samostalno izvršite bilo kakvu intervenciju na instrumentu ili robi koju dobijete, garancija prestaje da važi, tako da u tom slučaju nismo u mogućnosti da Vam kupovinu refundiramo ni delimično, ni u celosti.

Napomena 2: Kada dobijete instrument od kurira, potrebno je paket pažlivo otvoriti. Potrebno ga je ostaviti na sobnoj temperaturi od oko 20 stepeni celzijusovih, da se u prostoru drvo malo stabilizuje, naročito ako ste instrument primili od kurira zimi, pa ga on prvo vozi ili ga poštar nosi unaokolo po hladnoći pre nego ga Vama preda. Znači stavite instrument na sto u sredini sobe ili negde gde nije direktno izložen grejanju, ali da se drvo stabilizuje. Ako je pretoplo i dobili ste leti instrument, samo ga unesite unutra da baš ne stoji na jakom suncu pre nego što ga isprobavate.

Ako je instrument ili neka druga roba oštećena u transportu, morate nas odmah obavestiti, i najkasnije u roku od 24h ga morate reklamirati Daily Expres službi, Post Expres službi, ili nekom drugom brza pošta kurirskom sistemu preko koga smo Vam poslali paket, tako što ćete ga odneti u tu poštansku službu, zajedno sa kompletnim pakovanjem onako kako je instrument stigao kod Vas. Jedino tada će se moći pokrenuti proces veštačenja od strane pošte, da se vidi kako je došlo do oštećenja, i da dodje do nadoknade štete putem osiguranja pošiljke, koje se uvek plaća u odnosu na vrednost pošiljke.

Naravno, sve ovo ne treba da Vas brine, jer su nasi kupci zadovoljni, a najbolji pokazatelj toga su njihovi komentari koje mozete pogledati na:

http://souve-nirs.shopmania.biz/info/utisci-kupaca

http://souve-nirs.shopmania.biz/iskustva_korisnika