Isporuka i povraćaj

Za više detalja vezanih za opcije isporuke, molimo koristite kontakt formular.

 

Kakva je garancija, odnosno rok u kome se kupljena roba moze reklamirati?

 

Ako nakon prijema robe, smatrate da proizvod koji Vam je poslat nije u skladu sa onim sto ste ocekivali, novac ce Vam biti vracen.

 

Bilo koju robu koju ste kupili od nas, a naročito frule i gusle čuvajte od dece (koja veoma često oštete instrument guranjem nečega u otvor kod čepa frule, zatim ispuštanjem instrumenta, sečenjem ili bušenjem kože kod gusala, isecanjem niti gudala ili strune na guslama, itd). Takva oštećenja odmah primetimo ukoliko se instrumenti reklamiraju. Čuvajte instrument od kućnih ljubimaca, upadanja u tečnost, pada na pod, itd, itd.

 

Mi smo se pobrinuli da sva roba koju mi šaljemo, a naročito instrumenti, do Vas stignu u najboljem mogućem stanju. U transportu frula na primer, fizička oštećenja su skoro nemoguća zato što imamo vrhunski sistem zaštite koji možete videti na linku: https://sites.google.com/site/frulenet/frule---transportno-pakovanje 

 

Rok za podnosenje takvog zahteva za reklamaciju proizvoda je najkasnije 7 radnih dana od prijema robe. Reklamacija se podnosi pismenim putem na e-mail dragan.novisad@gmail.com. U prilogu maila, ukoliko se radi o nekom spoljnjem fizickom ostecenju, potrebno je poslati fotografiju tog ostecenja na proizvodu. 

Takođe nas nazovite na jedan od telefona da nas odmah obavestite o reklamaciji. 

Telefoni su: + 381 64 146 46 36  ili  + 381 21 651 83 01

 

Ukoliko to ostecenje nije nastalo kao proizvod nepravilnog rukovanja sa primljenom robom, nakon sto se ispostavi da je realno neki propust ucinjen sa nase strane, kupljenu robu nam mozete bez problema poslati (o svom trosku), a sav novac za kupljenu robu ce Vam biti vracen.

 

Napominjemo da su proizvodi, pre slanja detaljno fotografisani sa svih strana, za našu evidenciju, ukoliko dođe do reklamacije. Takođe što se tiče instrumenata, napravljen je video i tonski zapis, na kom se jasno čuje kvalitet zvuka instrumenta pre nego što smo ga poslali.

 

Ako u roku od 7 dana ne podnesete pismeni zahtev za reklamaciju, smatrace se da ste zadovoljni sa kupljenim proizvodom. 

 

Napomena 1: Nipošto nemojte bilo šta samostalno popravljati na instrumentu ili na robi koju ste dobili. Nemojte ništa lepiti, zakucavati, fiksirati, farbati, lakirati, ušivati,ili bilo kakve intervencije na instrumentu ili robi raditi. Ako postoji nedostatak, bez ikakve intervencije treba da ga fotografišete i uz propratni e-mail izvršite reklamaciju. Ukoliko samostalno izvršite bilo kakvu intervenciju na instrumentu ili robi koju dobijete, garancija prestaje da važi, tako da u tom slučaju nismo u mogućnosti da Vam kupovinu refundiramo ni delimično, ni u celosti.

 

Napomena 2: Kada dobijete instrument od kurira, potrebno je paket pažlivo otvoriti. Potrebno ga je ostaviti na sobnoj temperaturi od oko 20 stepeni celzijusovih, da se u prostoru drvo malo stabilizuje, naročito ako ste instrument primili od kurira zimi, pa ga on prvo vozi ili ga poštar nosi unaokolo po hladnoći pre nego ga Vama preda. Znači stavite instrument na sto u sredini sobe ili negde gde nije direktno izložen grejanju, ali da se drvo stabilizuje. Ako je pretoplo i dobili ste leti instrument, samo ga unesite unutra da baš ne stoji na jakom suncu pre nego što ga isprobavate.

Ako je instrument ili neka druga roba oštećena u transportu, morate nas odmah obavestiti, i najkasnije u roku od 24h ga morate reklamirati u Pošti ili u Post Expres službi, tako što ćete ga odneti zajedno sa kompletnim pakovanjem onako kako je instrument stigao kod Vas u Poštu ili Post Expres službu. Jedino tada će se moći pokrenuti proces veštačenja od strane pošte, da se vidi kako je došlo do oštećenja, i da dodje do nadoknade štete putem osiguranja pošiljke, koje se uvek plaća u odnosu na vrednost pošiljke.

 

S obzirom da se ne radi o tehnickoj robi, vec o rucno radjenim instrumentima i proizvodima od drveta i ponekad od tekstila ili kože, ne dajemo nikakvu drugu vrstu vremenske garancije (kao na primer na godinu dana, dve godine i slicno).

 

Treba uzeti u obzir da kod frula ili drugih instrumenata, instrument ili radi ili ne radi, odnosno ili je dobar ili nije (naravno parametar je uvek nivo cenovne kategorije instrumenta, odnosno da je kupac dobio instrument nivoa koji je kupio). To se može zaključiti u roku od 7 sekundi, tako da je 7 dana samo korektan rok sa naše strane da čovek malo isproba instrument, ili ukoliko sam ne zna kako da to uradi, da mu neko drugi u tome pomogne.

 

Naravno, sve ovo ne treba da Vas brine, jer su nasi kupci zadovoljni, a najbolji pokazatelj toga su njihovi komentari koje mozete pogledati na:

http://souve-nirs.shopmania.biz/iskustva_korisnika